Serrapeptáza: 5 účinků zázračného enzymu, co stojí za to

Serrapeptáza - zázračný enzym

Serrapeptáza je, stejně jako některé jiné proteolytické enzymy, známá svými účinky při léčbě bolesti a zánětu. Některé výzkumy v Evropě a Japonsku ukazují, že serrapeptáza je nejúčinnějším proteolytickým enzymem pro eliminaci zánětu. Kromě toho může také snížit riziko infekcí, zabránit vzniku krevních sraženin a zmírnit některá chronická onemocnění dýchacích cest. A má mnoho dalších výhod pro vaše zdraví. Napočítali jsme 5 základních. Serrapeptáza je jedním z nejpracovitějších enzymů ve vašem organizmu, který vám může pomoci zachovat si zdraví a zůstat aktivní po dlouhou dobu. Je to váš výjimečný průvodce a pomocník pro zdravé stárnutí.

Serrapeptáza je proteolytický enzym. Co to znamená?

Serrapeptáza (také nazývaná serratiopeptidáza) je proteolytický enzym (proteáza), který štěpí proteiny na menší složky - aminokyseliny, které spouští množství procesů v celém organizmu. Proteáza (také peptidáza nebo proteináza) je enzym, který katalyzuje (zvyšuje rychlost) proteolýzu - rozklad proteinů na menší polypeptidy nebo jednotlivé aminokyseliny. Proteázy se podílejí na mnoha biologických funkcích, včetně trávení požitých proteinů, katabolismu proteinů (rozklad starých proteinů) a buněčné signalizaci. Bez proteázy by proteolýza byla velmi pomalá a trvala stovky let. Proteázy lze nalézt ve všech formách života a virech.
Enzymy jsou obecně sloučeniny, které řídí rychlost, jakou probíhají životně důležité procesy vašeho těla. Enzymy však dělají víc než trávení jídla. Enzymy jsou nezbytné pro hojení, ochranu před bakteriemi, udržení zánětu pod kontrolou a udržení vašeho těla ve špičkové kondici.

Přečtěte si, jak se pozná účinnost serrapeptázy.

01. Serrapetáza má protizánětlivé účinky

Zánět je v zásadě reakce organismu na zranění, určitou nemoc nebo operaci. Serrapeptáza je schopna redukovat zánětlivé buňky v postiženém místě. Inhibuje také sloučeniny vyvolávající bolest, a tím snižuje bolest (její závažnost a také intenzitu) a snižuje také produkci hlenu - oba běžné příznaky zánětu.
Tato supersíla serrapeptázy také pomáhá při úlevě od chronických respiračních onemocnění, jako je chronická obstrukční plicní nemoc (včetně bronchitidy), astma a plicní hypertenze, protože dokáže odstranit hlen a snížit zánět plic.

02. Serrapeptáza pomáhá v boji proti infekcím

Bakterie se mohou spojit a vytvořit kolem sebe ochrannou bariéru, která funguje jako štít proti antibiotikům a umožňuje bakteriím rychle růst a způsobit infekci. Serrapepatse dokáže inhibovat tvorbu této bariéry (biofilmu) a tím zvýšit účinnost antibiotik. Kombinace serrapeptázy a antibiotik byla také účinná při léčbě infekcí, které se staly rezistentními vůči účinkům antibiotik.

03. Serrapeptáza může pomoci při léčbě a prevenci aterosklerózy

Bylo zjištěno, že serrapeptáza je také schopna rozkládat mrtvou nebo poškozenou tkáň a fibrin (tvrdý protein) v krevních sraženinách. Může to být trumf při léčbě a prevenci mrtvice nebo infarktu, protože může rozpustit plak ve vašich tepnách nebo rozpustit přímo krevní sraženiny.
Serrapeptáza vám pomáhá předcházet infarktu.

04. Serrapeptáza může štěpit tkáň jizvy

Serrapeptáza rozpouští fibrin, tvrdý protein, který tvoří jizvovou tkáň. Poslední výzkumy naznačují, že vyšší dávky serrapeptázy mohou snížit zjizvení. Menší jizvy vám pomohou udržet lepší rozsah pohybu a učinit jizvu o něco méně nápadnou.

05. Serapeptáza vám pomáhá při zdravém stárnutí

Proces stárnutí je přirozená část vývoje organismu, ale předčasné nebo zrychlené stárnutí normální není. Chcete-li něco udělat s předčasným stárnutím a se všemi onemocněními, která jsou obvykle spojeny se stárnutím, musíte předcházet zahušťování krve, tvorbě fibrotických tkání, chronickým zánětům a oslabení imunitního systému. Se serrapeptázou lze lépe bojovat proti všem uvedeným problémům.

SERRAPEPTAZA-250000-spuserapeptaza-enzym-protizanetlivy

Věděl jste ...

Serrapeptáza ve formě doplňku stravy je vyrobena ze Serratie, bioaktivní skupiny bakterií, které se vyvíjejí v procesu, který umožňuje bourci morušovému stát se motýlem. Serratia jsou nezbytné pro přežití bource morušového. Poté, co splete hedvábný zámotek a začne se transformovat do motýla, uvolní ze svého střeva bakterie Serratia. Serratia produkují serrapeptázu. Protože tento enzym štěpí bílkoviny, rozpouští hedvábný kokon a otevírají ho, aby se motýl mohl dostat na svět.