Na podzim a v zimě sáhněte po orientálních parfémech

Orientální parfémy

Termín orientální parfémy se používá především k popisu parfémů s přísadami, které se používaly ve velmi raných dobách výroby parfémů v „Orientu“, což byl historický termín pro svět na východ od Evropy. Ve světě parfémů jde o oficiální kategorie, která se vyznačuje teplými a smyslnými tóny, například vanilka, mošus, koření, ambra, skořice, kumarin, fazole tonka, gumové pryskyřice (kadidlo, myrha, labdanum), oud a santalové dřevo

Jaké tedy jsou orientální parfémy a kdy se hodí?

Orientální parfémy jsou svůdné, smyslné a mnohé z nich vyzařují teplou a těžkou bohatost, která se hodí spíše na nošení po setmění. Smyslně ulpívají na pokožce - mají těžší základní tóny, které obvykle vydrží po delší dobu.

Kromě použití pro speciální večer plný smyslného dobrodružství nebo i vřelého klidu s milovanou osobou se díky svým plným a teplým tónům hodí právě pro chladnější dny, které prohřejí a jakoby zahustí.

Orientální parfémy pro Evropany

Mezi orientálními parfémy od východních výrobců prodávanými v Evropě a orientálními parfémy používanými v arabském světě budete pozorovat rozdíl v intenzitě nebo "hutnosti". Výrobci parfémů z Orientu si jsou samozřejmě vědomi jiného "evropského nosu" a parfémy vyráběné pro Evropu odlehčují. Nikoli co do výdrže ale co do ostrosti a hutnosti orientálních tónů, které bývají zjemněné tak, aby nepůsobily pro Evropana nezvykle a příliš těžce a zároveň dali možnost zažít hřejivost vůní vzácných koření, oudu, kadidla, skořice, vanilky a dalších exotických přísad.

 

Orientální parfémy jsou teplé, plné, bohaté, smyslné a svůdné a hodí se na večer a noc a pro chladné dny.

 

Naučte se také používat na podzim a v zimně orientální parfémy! Zkuste to se speciální slevou 50 % do 30.10.2021