Parfémové trendy na jaro 2023

Jaro 2023 je ve znamení silnějších, intenzivnějších vůní

I letos se trendy vůně trochu mění. Esenciální oleje a lehké akvatické směsi jsou střídány intenzivními vůněmipravými koncentrovanými parfémy a parfémovanými vodami s vyšší koncentrací, tzv. intense eau de parfum. In je teď delší výdrž a bohaté čichové profily, které sahají od silných ovocně květinových vůní až po všeobjímající mošus.

Vrstvení vůní

Svou roli hraje také způsob, jakým nosíte své oblíbené parfémy. Vrstvení vůní je teď silným trendem, to znamená, že používáte svou vůni nejen v parfému ale i v tělové kosmetice a na vlasy.

Květinově ovocné vůně na trůnu

Jaru 2023 budou vévodit květinově-ovocné vůně. Nejvíce šik budou limetka, pomeranč a bergamot a z květin jasmín, pivoňka a lehčí růže.

"Funkční" vůně pro nos i duši

 Na vzestupu jsou funkční nebo též účelové parfémy. A je celkem jasné proč. Bylo zjištěno, že vůně jako jasmín a levandule mají uklidňující účinky a mohou pomoci udržet mysl v klidu. Parfémy s takovými vůněmi zafungují jako váš smyslový podpis a zároveň jako mechanismus, díky kterému zůstanete uvolněnější a soustředěnější po celý den.

 "Udržitelné" parfémy

Udržitelnost není jen trend, je to evoluce. Solidní značky se této oblasti věnují - od získávání přísad a důraz na přírodní ingredience, přes zavádění znovu plnitelných lahviček až po způsob výroby parfémů. Jsme velice rádi, že niche parfémy, které můžete získat na Parfumeur, toto splňují a šlo nám o takové parfémy už od začátku, od roku 2013. Naše parfémy jsou vyráběny řemeslně, nejde o žádné velkofabriky a masové produkce syntetických vůní z aldehydů (deriváty uhlovodíků), ale o menší manufaktury, používající řemeslné tradiční technologie s využitím udržitelných nových technologií. Kromě přísad, které nelze již získávat přirozeně kvůli ochraně ohrožených živočišných nebo rostlinných druhů, jsou ostatní přísady (přes 80 %) přírodní a přirozené. Mimo to, nikdo ještě pořádně nezkoumal, jaký vliv mají na lidské zdraví syntetické molekuly průmyslově vyráběných vůní.