4 tajemství dlouhotrvající vůně

Aplikace parfému je pravděpodobně posledním krokem ve vaší kosmetické rutiny. A také nejspíš tím nejrychlejším. Stříknete sem  a taky pár špritzů sem … a hotovo. A pravděpodobně ani nepřemýšlíte o tom, jak parfém aplikujete, protože se to zdá tak snadné!

Jenže při používání parfémů jde o trochu víc, než by se na první pohled zdálo. Důležité je, kam parfém aplikujte, jak moc ho aplikujte i jak ho aplikujte. Tady je pár dobrých rad.

1. Nevtírejte parfém do pokožky

Pravděpodobně jste to viděli – vaše máma, babička nebo přátelé si natírali parfém na zápěstí a pak jimi třeli je o sebe. Je to jeden z prvních parfémových návyků, které jste se nejspíš kdy naučili. Ovšem vtírání parfému do pokožky třením způsobí, že horní tóny teplem vyblednou a vypaří se dřív, než se stihnou rozvinout. Tóny, které vás přiměly propadnout vůni a pořídit si ji (nejspíš jste při zkoušení parfému nečekali až se rozvine i srdce a základ parfému, že) se nikdy skutečně nepřenesou na vaši pokožku. Kromě toho vyšší teplo způsobené třením může vůni změnit. Místo třeni zápěstími o sobe párkrát ťukněte, aby jste parfém "zapracovali" do pokožky a nezpůsobili přílišné teplo.

2. Nastříkejte parfém na tepové body

Vaše tepové body, umístěné na vnitřní straně zápěstí, vnitřních loktů, pod pupíkem a za ušními boltci a za koleny, jsou místa, kde jsou vaše cévy nejblíže pokožce. Tato teplá místa na vašem těle vydávají extra tělesné teplo, které pomáhá přirozeně šířit vůni a je ho tak akorát. Nastříkejte nebo naneste (nezapomeňte, netřete) parfém na několik anebo všechny své tepové body a vaše vůně bude přetrvávat celý den.

jak-strikat-parfem

3. Parfém stříkněte do vzduchu a pak vejděte do voňavého oblaku

Klíčem k tomu, aby byl váš parfém příjemný a nebyl silný, je rozptýlit jej po celém těle a nesoustředit jej do jedné oblasti. Namísto rozprašování parfému po celém těle si ho naneste na pulsní body a pak udělejte to, čemu se říká „stříknutí a krok“. Nastříkejte parfém před sebe, pak do něj vejděte a vycouvejte. Na vašem oblečení tak zůstane lehká vrstva parfému, tak akorát, aby to nebylo přehnané.

4. Parfém nastříkejte i na oblečení.

Aplikace trochy parfému na oblečení je skvělý způsob, jak udržet vůni po celý den. Dejte ale pozor na hedvábí. Vůně interaguje s látkami jinak než kůže, takže bude parfém pravděpodobně vonět lehčeji nebo trochu jinak – ale stále jako váš oblíbený parfém. Zkuste nastříkat do vzduchu trochu parfému a zamávat v něm oblečením nebo trochu nastříkat na vnitřní podšívku kabátu nebo saka. Výsledek? Lehká vůně vašeho oblíbeného parfému, která s vámi bude cestovat, ať už půjdete kamkoli.

Tip pro ženy

Pro znásobení "ženského kouzla" aplikujte trošku parfému do vlasů.