Nedělá vám rouška dobře na pleť?

Nedělá vám rouška dobře na pleť?

To nás mrzí. Zkuste podrážděnou #pleť nebo zvýšené #akné vyřešit kosmetikou s pastelovým olejem.
https://www.parfemy-parfumeur.cz/znacka/graine-de-pastel/

Účinky pastelového oleje

Pastel #antivirové, #antibakteriální a silné #adstringentní efekty. Adstringentní (stahující) účinky se projevují tak, že účinné látky reagují s bílkovinami povrchových vrstev tkáně za vzniku zahuštěné membrány, která působí proti šíření #infekce i zánětlivé reakci, a užívá se jich v místní léčbě, např. v kožním lékařství, kde usnadňují hojení vřídků a zánětů. V tradiční čínské medicíně jsou pastelu, kromě jiného, připisovány detoxikační vlastnosti.

Co je pastelový olej

Pastel, pastelový olej, se získává z rostliny Isatis tinctoria (boryt lékařský) a je výjimečně bohatý na 3, 6 a 9 omega esenciální mastné kyseliny, nezbytné pro krásu a pružnost pokožky.

Pastelový olej je staronový kosmetický objev, který má úžasné hydratační a anti-aging vlastnosti. Vznešené dámy jej používali již v antice a starodávném Egyptě. Pastel byl už v dobách antiky též využíván jako léčivá rostlina. Antický lékař Hippokrates doporučoval jej rozdrtit a spolu se lněným olejem použít na léčení vředů.

Graine de pastel

Graine de pastel odhaluje tradiční, po mnoho staletí zapomenuté tajemství krásy - pastel. Na jeho úžasných účincích je postavena kosmetická péče GRAINE DE PASTEL, formulovaná a vyráběná v jihozápadní Francii. Před 15 lety pastelová pole opět rozkvetla ve Středních Pyrenejích na jihu Francie. Po několika staletích zapomnění farmáři v Lauragais získali kvalitní setbu a opět kultivují tento rostlinný rod. Od výroby pigmentu k použití v oblasti výtvarného umění v minulosti, od dekorativního a textilního průmyslu až po výrobu kosmetických výrobků z pastelových semen, pastel je nyní využíván více než kdy jindy díky inovativnímu a dynamickému odvětví.