Čím se vonět tuto zimu?

To co voní tak, že by se to dalo i sníst

Kromě toho, že vůně na zimu má obecně být hřejivá, smyslná a sofistikovanější, frčí letos gurmánské parfémy (čili to, co voní tak, že by se to dalo i sníst) a santal a pačuli.

Parfémy na zimu

Ať už parfém kupujete pro sebe nebo jako vánoční dárek, soustřeďte se na vůně teplé a smyslné. Musí mít též  dostatečně dlouhou výdrž, aby vydržely na oblíbeném svetru a šále. 
Zima často vybízí k použití parfémů s dřevitými a gurmánsky sladkými horními tóny a s orientálním základem.. S gurmánskými parfémy vůbec nemůžete šlápnout vedle. Stejně tak jsou vhodné chladnější verze oblíbených letních květinových parfémů.
Vyhněte se mátě a jiskřivým citrusovým vůním a jiným "osvěžujícím" parfémům. Ty schovejte opět na léto.

Gurmánské parfémy

Gurmánské parfémy jsou specialitky, které potěší nejen nos ale i vaše chuťové pohárky! Od slaného karamelu, přes kakao až po koriandr. Jakoby voněly z exkluzivní kuchyně. Nejčastěji jakoby je tvořili mistři cukráři, výjimkou však nejsou ani mléčné podtóny a z jednoho gurmánského parfémy jste dokonce mohli na chvilku zacitit kaviár. Častými ingrediencemi jsou pačuli, tonka, káva, čokoláda, vanilka, lékořice, mandle, karamel ..

Gurmánské parfémy se zrodily před zhruba 27 lety. První gurmánský parfém nesl název Angel a překvapil svou sladkostí, které v každém vyvolávala vzpomínky na dětství. Od té doby jsou někteří na gurmánských parfémech přímo závislí.